European agencys logotyp

European Agencys andra nyhetsbrev på svenska, 2018

European Agency for Special Needs and Inclusive Education, som i nyhetsbrevet förkortas till European Agency, är ett nätverk som består av 31 europeiska länder. Sverige representeras av Specialpedagogiska skolmyndigheten.

I nyhetsbreven kan du läsa om aktuella områden och ämnen inom European Agencys verksamhet.

Under de senaste månaderna har European Agency anordnat och deltagit i ett antal större arrangemang. Här kan du läsa om två av dem.

Ett handlade om det europeiska området för utbildning och om att främja gemensamma värderingar och inkluderande undervisning. Det anordnades av det bulgariska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd tillsammans med European Agency.

Det andra arrangemanget är ett valideringsmöte i samband med projektet om policy för finansiering av inkluderande utbildningssystem, där ett förslag till en referensram för policyvägledning lades fram och diskuterades.

Flera nya publikationer ligger nu ute på European Agencys webbplats, bland annat resultaten från projektet Ökad måluppfyllelse för alla elever i inkluderande utbildning och andra projekt.

Du kan läsa mer i artiklarna som är länkade i nyhetsbrevet. För fler nyheter kan du besöka European Agencys webbplats.





Om Aktuellt från European Agency

I det här nyhetsbrevet samlar vi aktuella, internationella kunskapsunderlag från European Agency for Special Needs and Inclusive Education och andra relevanta aktörer. I nyhetsbrevet får du information om pågående projekt och resultat med fokus på varje elevs rätt till en inkluderande utbildning av hög kvalitet. Detta beskrivs utifrån ett Europaperspektiv och med koppling till det svenska skolväsendet.

Om European Agency for Special Needs and Inclusive Education 

Det är ett nätverk som består av 31 europeiska länder. Nätverket arbetar för att stödja utvecklingen av inkluderande utbildningssystem och säkerställa varje elevs rätt till en inkluderande utbildning av hög kvalitet. Sverige representeras av SPSM. 

Det är ett viktigt samarbete där vi får möjlighet till ömsesidigt erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling kring skolans system och våra målgrupper.