En film med vårt barnombud

Vårt barnombud Jenny presenterar sig och visar hur du som elev kan kontakta henne. Vill du ha filmen textad trycker du på cc-knappen i videospelaren.

Specialskolans barnombud

Jenny Nilsson är myndighetens barnombud för elever inom specialskolan. Hennes roll är att vara en trygg person för dig som är elev, stärka dig och förklara vilka rättigheter du har.

Som elev på specialskolan har du möjlighet att få råd och stöd av barnombudet vid behov, till exempel om du känner dig otrygg i skolan eller om du upplever att skolan inte har tillgodosett dina rättigheter. Du kan även kontakta barnombudet för att få veta mer om vilka rättigheter du har.

Barnombudets uppgift är att lyssna på dig och ta emot din berättelse. Tillsammans kommer ni överens om vad du vill att barnombudet ska hjälpa dig med. Barnombudet informerar dig också om rättigheter, hur beslutsprocessen ser ut och tar reda på vilka som är ansvariga. Barnombudet är ett stöd för dig i processen.

Du kan kontakta barnombudet på det sätt som passar dig bäst, se listan nedan. Det är bara Jenny som läser meddelanden och svarar på samtal. Du kan välja att skriva ett meddelande, skicka en video, skicka en ljudfil, skicka ett meddelande på bliss eller på det sätt där du kan uttrycka dig bäst. Du kan även boka ett möte via e-post om du hellre önskar det. 

Så här kan du kontakta barnombudet

  • Via e-post till barnombud@spsm.se 
  • Via chatt eller videosamtal i Skype Företag med dina inloggningsuppgifter på skolan.
  • Via meddelandefunktionen i Vklass. Här har du även möjlighet att skicka videofiler om du önskar det. 
  • Via videosamtal i Facetime eller Whatsapp till 072-510 58 44.
  • Via webbformuläret nedan.

Formulär - kontakta barnombudet

Publicerat tisdag 7 november 2023