Vodd: Livet efter specialskola med Rudolfs

Livet efter specialskola är temat i Vodden Lika värde. I fyra avsnitt samtalar vi med fem tidigare elever på specialskola. Vi pratar om vad de gör idag och vad deras skoltid på specialskola har betytt för dem. Det som alla deltagare har gemensamt är att de har gått på någon av våra regionala specialskolor och fått tvåspråkig undervisning i en teckenspråkig miljö. I det andra avsnittet får vi möta Rudolfs som gick på Manillaskolan.

Livet efter specialskolan med snickaren/fastighetsskötaren och elitsimmaren Rudolfs

Avsnittet är på svenskt teckenspråk, taltolkat till svenska och har valbara undertexter. Sätt på CC om du önskar ha undertextning.

I detta avsnitt får vi möta den lettiskfödde Rudolfs som idag arbetar som fastighetsskötare och snickare och samtidigt simmar på elitnivå. Rudolfs är född i Lettland, men flyttade till Sverige när han var 13 år. Han berättar om skillnaden mellan Manillaskolan och skolan han gick på i Lettland, att lära sig svenska och svenskt teckenspråk, att gå på riksgymnasiet och om simsatsningen i en uteslutande hörande miljö.

Avsnittet är på svenskt teckenspråk, taltolkat till svenska och har valbara undertexter. Sätt på CC om du önskar ha undertextning.

I detta avsnitt får vi möta den lettiskfödde Rudolfs som idag arbetar som fastighetsskötare och snickare och samtidigt simmar på elitnivå. Rudolfs är född i Lettland, men flyttade till Sverige när han var 13 år. Han berättar om skillnaden mellan Manillaskolan och skolan han gick på i Lettland. Skillnaden i att lära sig svenska och svenskt teckenspråk, att gå på riksgymnasiet och om simsatsningen i en uteslutande hörande miljö.

Publicerat fredag 4 februari 2022