Besök oss eller prova på Vänerskolan

Funderar du på om Vänerskolan är rätt skola för ditt barn? Varmt välkommen att ta kontakt med oss för att besöka vår skola och få mer information om vår verksamhet. Alla besök planeras utifrån elevens individuella behov och önskemål. För elever som går i sin hemskola finns också möjlighet att prova på att vara elev på Vänerskolan. 

Välkommen att besöka oss

Vår första kontakt med en ny elev sker ofta genom att vi träffar barnet tillsammans med vårdnadshavarna på ett så kallat familjebesök.  Vi är vana att ta emot besök och välkomnar familjer att besöka vår skola och se hur den tvåspråkiga undervisningen fungerar och ta del av vår teckenspråkiga och tillgängliga lärmiljö. Vi erbjuder också besök på ett av våra elevboenden så ni får en helhetsbild av vår verksamhet. Ta gärna kontakt med oss för att få veta mer om skolan eller planera ert besök.

Prova på att vara elev

Efter att ni har besökt oss finns möjlighet för ert barn att prova på hur det är att vara elev på Vänerskolan. Vi erbjuder prova på-dagar, där ditt barn får följa med i undervisningen i en klass under några dagar. Under dessa dagar kan det finnas möjlighet att prova att åka skolskjuts och att bo på ett elevboende.

Hur länge eleven provar på att vara elev varierar. Det kommer vi överens om tillsammans med dig som vårdnadshavare och ditt barns ordinarie skola samt elevens hemkommun. Ta gärna kontakt med oss! 

Ert barn har även möjlighet att ansöka om att få fjärrundervisning i svenskt teckenspråk.

Publicerat torsdag 10 mars 2022