Inspirerande exempel på livet efter skolan

Här får du möta några tidigare elever på våra skolor och vad de gör idag. Se till exempel voddavsnitten med fransstylisten Sofia, lärarstudenterna Jessica och Cecilia, fastighetsskötaren Rudolfs och lastbilschauffören Wilda som fått tvåspråkig undervisning på regionala specialskolor. Möt också tvåspråkiga Malin, Stina och Ivan. Du får även möta Glenn, som tidigare gått på Ekeskolan och som idag arbetar på ett hunddagis. 

Livet efter skolan - Stina
Möt Stina, småbarnsmamma, husbyggare och enhetschef som tidigare gått på Kristinaskolan.
Livet efter skolan - Malin

Möt Malin som har gått på Birgittaskolan i Örebro.

Livet efter skolan - Glenn
Möt Glenn som studerat på Ekeskolan och som nu bor i egen lägenhet på Tjörn utanför Göteborg. Han arbetar på ett hunddagis när han inte tränar elektronskytte.
Vardagens två språk - möte med studenten Ivan

Vi får möta lärarstudenten Ivan Cosic, tidigare elev på Birgittaskolan, på Örebro Universitet. Han växlar varje dag mellan sina båda språk och för att klara sina studier använder han sig också av teckenspråkstolkning.

Vardagens två språk - möte med studenten Ivan, på teckenspråk
Inspirerande exempel - Livet efter skolan med tvåspråkiga Maria

Här får vi möta Maria Norberg som jobbar som egen företagare på Teckenbro AB. Hennes arbetsuppgifter växlar och hon använder tal i många sammanhang medan hon i andra situationer använder teckenspråk. Ibland använder hon också teckenspråkstolk. Maria har gått på Kristinaskolan. 

Vardagens två språk - möte med yrkesarbetande Maria, på teckenspråk
Publicerat fredag 11 februari 2022