För rektorer och handledare

I satsningen Specialpedagogik för lärande arrangerar vi konferenser och ibland andra arrangemang för rektorer och handledare. Här samlar vi information om och från arrangemangen. Ansvariga för genomförandet av satsningen är Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Konferenser 2019

Handleda vidare, oktober

I oktober genomfördes konferensen Handleda vidare för dem som handleder inom Specialpedagogik för lärande, med eller utan statsbidrag. Nu kan du ta de, av föreläsarnas presentationer.

Rektors- och handledarkonferens, maj

I maj genomfördes inledande konferenser för dig som är rektor eller handledare inom Specialpedagogik för lärande 2019. Nu kan du ta del av föreläsarnas presentationer.

Konferenser 2018

Våren 2018 genomfördes separata inledande konferenser för rektorer och handledare.

Webbseminarium för fördjupad information

Webbseminariet vänder sig främst till dig som är skolledare och huvudman. Få fördjupad information och svar på frågor om insatsen och hur den kan stödja din skola att möta alla elevers behov genom att alla grundskollärare stärks inom specialpedagogik. Du får också information om hur din skola kan ansöka om statsbidrag för deltagande i insatsen. Webbseminariet sändes den 15 januari 2019.

Illustration av ett äpple i genomskärning, inuti är det en labyrint med en prick längst in, bredvid står det Hitta vägar till varierad undervisning

Statsbidrag för läsåret 2020/2021

Statsbidragsansökan öppnar 15 januari 2020 och stänger 17 februari 2020. Skolverket handlägger ansökningarna och fattar beslut i slutet av mars 2020. Om det är fler som ansöker om bidrag än det finns pengar till gör Skolverket ett urval.

Information om statsbidrag för Specialpedagogik för lärande på Skolverkets webbplats

Publicerat fredag 12 oktober 2018 Granskat onsdag 13 november 2019